fbpx

Om Kalasgodis

Va kul att du är intresserad av att veta mera om Kalasgodis!

Vi är ett familjeföretag som importerar och marknadsför godis från europeiska fabriker. Våra kunder är inom service- & dagligvaruhandeln, grossister och butiker som finns från norr till söder i vårt avlånga land.

Vår historia

Handelsaktiebolaget Eric Ericson grundas 1917 och försäljning av konfektyr sker då runt om i landet via häst och vagn.

1964 börjar importen av godis från fabriker i Europa och klassiker såsom Krokodiltårar, Double Dip och Refreshers lanseras i Sverige.

1987 blir det emellertid dags för en ny familj att ta hand om godisföretaget. Makarna Hjärner svarar på en annons i DN om affärsöverlåtelser och ger sig in i godisbranschen. Med nya idéer tas produkten Banana Skids fram som blir en succé, samtidigt som karamellburkar med bilmotiv och lakritsklubban Bloody Jasper säljs på löpande band.

Burk med produkten blandade klubbor
Karamellburkar med Bilmotiv
Burk med Bloody Jasper lakritsklubbor
Banana Skids

Under 90-talet dyker namnet Kalasgodis upp för diverse projekt och verksamheten flyttar till sina nuvarande lokaler i Kungens kurva.

Kalasgodis registreras som varumärke först 2009, vilket blir namnet som används allt oftare när döttrarna Hjärner tar ett kliv in i företaget.

Idag är vi fortfarande ett privatägt litet familjeföretag som importerar godis från fabriker i Europa för vidare försäljning i Sverige. Vi har ett spännande smaskig sortiment av kvalitetsgodis som är utvalt med omsorg för att passa alla smaker till alla tillfällen. Med vår erfarenhet och kärlek till godis försöker vi ständigt utveckla vårt sortiment och anpassa oss efter behov och trender.

Vi vill erbjuda prisvärt godis för alla smaker
utan att behöva tumma på kvalitén.

Kvalitet

Kvalitet är i det långa loppet ytterst viktigt i alla led. Därför strävar vi på Kalasgodis alltid efter att upprätthålla en god kvalitet i vårt arbete. Det medför att vi ständigt för dialoger om smak & kvalitet tillsammans med både kunder och leverantörer. Framförallt väljer vi ut godis till vårt sortiment omsorgsfullt och ser till att det kommer ifrån godkända kvalitetsfabriker i Europa. Lika viktigt är det att fabrikerna, liksom produkterna, följer svenska livsmedelsverkets föreskrifter.

Alltid Lustfyllt

Kalas betyder mycket mer än fest och partaj för oss, även om vi gillar det med 😉 Enligt Svenska Akademiens ordlista betyder Kalas nämligen också något ”förträffligt” vilket vi tycker är kort sagt en riktigt bra beskrivning. ”Tjoho vilket Kalasgodis”! Den lustfyllda glädjeupplevelsen önskar vi kunna sprida med vårt utvalda kvalitetsgodis för alla smaker till alla tillfällen stora som små.

Alltid Smaskens

Genom åren har vi lanserat en hel del smaskiga klassiker som vi är riktigt stolta över. Därför gör vi vårt bästa för att få fram nytt kvalitetsgodis som vi hoppas följer samma goda framtid. Det finns verkligen mycket fantastiskt godis runt om i världen att upptäcka. Vi väljer ut speciellt smaskiga godbitar som vi tror kan vara ett positivt bidrag till godisutbudet i Sverige. Sedan är det inte alltid en lätt uppgift att få alla bitar att falla på plats, men tack vare vår erfarenhet och kärlek till godis gör vi så gott vi kan.

Välkommen att kontakta oss om du har något mer du undrar över om Kalasgodis och vårt sortiment.

Pin It on Pinterest

Share This