Om oss

Är du intresserad av att veta mera om Kalasgodis så har du kommit rätt!

Vår historia

Handelsaktiebolaget Eric Ericson grundas 1917 och försäljning av konfektyr sker runt om i landet via häst och vagn.

1964 börjar importen av godis från fabriker i Europa och klassiker som Krokodiltårar, Starke Gustav, Bobby tuggummi, Double Dip och New Refreshers lanseras i Sverige.

1987 är det dags för en ny familj att ta hand om företaget. Makarna Hjärner svarar på en annons i DN om affärsöverlåtelser och ger sig in i godisbranschen. Med nya idéer tas produkten Banana Skids fram som genast blir en succé, samtidigt som karamellburkar med bilmotiv och lakritsklubban Bloody Jasper säljs på löpande band.

Under 90-talet dyker namnet Kalasgodis upp för diverse projekt och verksamheten flyttar till sina nuvarande lokaler i Kungens kurva.

Kalasgodis registreras som varumärke 2009 och blir det namn som används allt oftare när döttrarna Hjärner tar ett kliv in i företaget.

Idag är vi fortsatt ett privatägt litet familjeföretag som importerar godis från fabriker i Europa och säljer vidare i Sverige. 

Vi vill erbjuda prisvärt godis för alla smaker
utan att behöva tumma på kvalitén.

Kvalitet

Kvalitet är viktigt i alla led. Vi strävar alltid efter att upprätthålla en god kvalitet i vårt arbete och för ständiga dialoger om smak & kvalitet med både kunder och leverantörer. Vi ser till att godiset vi väljer ut till vårt sortiment kommer ifrån godkända kvalitetsfabriker i Europa och följer livsmedelsverkets föreskrifter.

Alltid Lustfyllt

Kalas betyder mycket mer än fest och partaj för oss även om vi gillar det med. Enligt Svenska Akademiens ordlista betyder Kalas något “förträffligt” och det är en riktigt bra beskrivning tycker vi. “Tjoho vilket Kalasgodis!” Den glädjeupplevelsen önskar vi kunna sprida med vårt godis. Vi vill erbjuda godis för alla smaker till alla tillfällen.

Alltid Smaskens

Genom åren har vi lanserat en hel del klassiker som vi är stolta över. Vi gör vårt bästa för att få fram nya smaskiga kvalitetsprodukter som vi hoppas följer samma goda framtid. Det är inte en lätt uppgift alla gånger att få alla bitar att falla på plats, men vi gör så gott vi kan.

Om du har något mer du undrar över om om företaget eller vårt sortiment.

Pin It on Pinterest

Share This